A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE

Filename: controllers/Front.php

Line Number: 18

Backtrace:

File: /home/u7379240/keskinoglu.com.tr/application/controllers/Front.php
Line: 18
Function: _error_handler

File: /home/u7379240/keskinoglu.com.tr/index.php
Line: 332
Function: require_once

Tarifler | Keskinoğlu

Yufka Kasesinde Mantarlı Piliç

Hazırlanma Süresi

30 Dakika

Kişi Sayısı

4 kişiliktir.

Kullanılan Malzemeler

1 kg Keskinoğlu Piliç Kuşbaşı
2 Adet taze soğan
300 gr mantar (konserve de olabilir)
4 Diş sarımsak
1 Adet büyük boy soğan
3 Adet yufka
Toprak güveç kabı
2 Yemek kaşığı tereyağ

Hazırlanma Şekli

Her bir yufkayı 20 x 20 şeklinde kesin. Köşeleri margarin ile yağlayın.Önceden yağlanmış güveç kabına kare şeklinde kestiğiniz yufkayı yıldız şeklinde kabın üzerine koyun. Isıtılmış 180ºC fırında yarım saat kızartın. Diğer taraftan tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyun. İçine soğan ve sarımsak rendesi ekleyin. Orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin. Soğanlar pembeleşince içine dilim dilim kestiğimiz mantarları ekleyin. Mantarlar yumuşayınca kuşbaşı piliç ve ince kıyılmış taze soğanları koyun. Kısık ateşte piliç suyunu bırakana kadar pişirin. Daha sonra hızlı ateşte piliç etlerini kavurun. Pişmeye yakın tuz ekleyin.Bu arada fırında kızarttığınız yufkaları soğumaya bırakın. Soğuyan yufkaları düz bir zemin üzerinde ters çevirerek çıkarın. Hazırladığınız harcı yufkadan oluşturduğunuz kaselere koyup, sıcak olarak servis yapın.