Tavuklu ve Ispanaklı Kiş

Hazırlanma Süresi
60 Dakika

 

Kişi Sayısı
4 Kişiliktir.

 

Kullanılan Malzemeler

  • 2 su bardağı un<
  • 150 g tereyağı
  • ½ çay bardağı su
  • 7 adet Keskinoğlu Organic Yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı krema
  • 250 g Ispanak
  • 1 paket Keskinoğlu tavuk göğüs eti
  • ½ su bardağı cheddar peyniri
  • Tuz, karabiber
  • Ravika zeytinyağı
  •  

    Hazırlanma Şekli
    Un ve tereyağını bir kapta karıştırın. 3 tane yumurtayı sarılarına ayırın. Su, tuz, yumurta sarılarını da ekleyip tekrar yoğurun. Kalıba yerleştirin ve ortasına ağırlık koyarak fırında ön pişirme yapın. (180 derecede 10 dk.) Tavuk göğüs etlerini küçük küpler şeklinde doğrayın ve soteleyin. Ispanakları zeytinyağı ile soteleyin. Sotelediğiniz ıspanak ve tavuk göğüs etlerini tabanın üzerine yayın. Krema ve yumurtaları çırpın ve harcın üzerine dökün. Rendelenmiş peynir serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 – 30 dk pişirip, servis edin.

     

    Afiyet olsun.