Tavuk Çorbası

Hazırlanma Süresi

20 Dakika

Kişi Sayısı

4 kişiliktir.

Kullanılan Malzemeler

8 Su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı arpa şehriye
250 g iri doğranmış ıspanak
250 g küpler halinde doğranmış Keskinoğlu tavuk  göğsü
1 su bardağı mantar
1 orta boy çekirdeksiz ve küp doğranmış kırmızı biber
1 çay kaşığı nane
Karabiber
Tuz

Hazırlanma Şekli

Büyük bir tencerede tavuk suyunu kaynatın. İçine arpa şehriyeyi ekleyip kısık ateşte kapağı açık olarak 6 dakika kadar daha pişirin. Ispanak, doğranmış tavuk,  mantar ve biber ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın.  Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısıp kapağı kapalı olarak 9 – 10 dakika daha orta ateşte pişirin. Arzu ederseniz üzerine rendelenmiş tulum peyniri veya parmesan peyniri serpin. Afiyet olsun.