Tavuk çorbası

Hazırlanma Süresi

30 dakika

Kişi Sayısı

4 kişiliktir.

Kullanılan Malzemeler

8 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı arpa şehriye
250 g ıspanak
250 g adet Keskinoğlu tavuk bonfile
1 su bardağı mantar
1 orta boy kırmızı biber
1 çay kaşığı nane
Karabiber
Tuz

Hazırlanma Şekli

Büyük bir tencerede tavuk suyunu kaynatın. Arpa şehriyeyi ekleyip kısık ateşte kapağı açık olarak 6 dakika kaynatın. Ispanak, tavuk, mantar, biber ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısıp 10 dakika daha (tavuk parçaları pişene kadar) orta ateşte pişirin. Arzu ederseniz üzerine rendelenmiş tulum veya parmesan peyniri serpin. Afiyet olsun.