Süt Mısır ve Buğdaylı Tavuk Suyu Çorba

Hazırlanma Süresi

40 dakika

Kişi Sayısı

6 kişilik

Kullanılan Malzemeler

  • 1 paket Keskinoğlu Tavuk Göğüs Eti
  • 1 çay bardağı tane mısır (konserve)
  • 2 çay bardağı buğday (önceden haşlanmış)
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 kutu Keskinoğlu Tavuk Suyu
  • ½ çay bardağı un
  • 4-5 dal maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • Ravika zeytinyağı

Hazırlanma Şekli

Tavuk göğüs etlerini küp şeklinde doğrayın. Doğramış olduğunuz tavukları tencerede kavurun. Kızarmaya başladığında un ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu ve sütü ilave edin. Kaynamaya başladığında altını kısın. Tane mısır ve buğdayı ekleyin. 30 dakika kadar pişirin. Tuz, karabiber ekleyin. Son olarak maydanozu ince doğrayın ve çorbaya ekleyin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.