Piliç Dalyan Köfte

Hazırlanma Süresi

35 Dakika

Kişi Sayısı

4 kişiliktir.

Kullanılan Malzemeler

1 adet Keskinoğlu tavuk göğüs eti
1 adet Keskinoğlu tavuk budu(kemiksiz)
1 çay bardağı un
2 diş sarımsak
1 adet soğan rendesi
1 adet Keskinoğlu yumurta sarısı
Tuz
Karabiber

İç Malzemesi:
1 çay bardağı bezelye
1 adet haşlanmış havuç
2 adet Keskinoğlu haşlanmış yumurta
1 çorba kaşığı mısır
1 adet kırmızıbiber

Sosu İçin:
1 çorba kaşığı salça
1 kahve fincanı Ravika zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nişasta
Tuz
Su
1 adet defneyaprağı
1 adet kesme şeker

Hazırlanma Şekli

Tavuk etlerini rondodan geçirin. İçine unu soğan ve sarımsak rendesini, tuz karabiber, yumurta sarısını koyun ve iyice yoğurun. Yoğurduğunuz karışımı bir folyonun üzerine dikdörtgen şeklinde açın. Ortasına közlenmiş kırmızıbiberi, haşlanmış bütün yumurtayı, mısırı, bezelyeyi ve havucu koyun. İki geniş ucunu karşılıklı kaldırın ortada birleştirin. Yağlanmış tepsiye ek yeri alta gelecek şekilde koyun. Üzerine zeytinyağı ve yumurta akı karışımını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Ayrı bir yerde bir tencereye zeytinyağı ve salçayı koyup soteleyin. Nişasta, defne yaprağı, tuz, şeker sarımsak ve yeterince suyu koyarak devamlı karıştırarak sos kıvamına getirin. Köftenin yanında sıcak olarak sosla servis edin.