Narenciye Aromalı Tavuk

Hazırlanma Süresi

40 Dakika

Kişi Sayısı

5 Kişiliktir.

Kullanılan Malzemeler

1 paket Keskinoğlu piliç göğüs eti

1 adet limon kabuğu

1 adet portakal kabuğu

1 adet defne yaprağı

1 tatlı kaşığı tane karabiber

1 dilim kuru soğan

1 adet kereviz yaprağı

Sosu için;

1 adet Meksika biberi

3 adet lime suyu

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı zencefil

1 çay bardağı su

Hazırlanma Şekli

Meksika biberini dilimleyin, zencefili ince ince kıyın. Tavada zencefili soteleyin daha sonra tüm malzemeleri ekleyin. Şekeri eritin ve kıvam alana kadar pişirip sosunu hazırlayın.  Tencereye limon kabuğu, portakal kabuğu, defne yaprağı, tane karabiber, kuru soğan, ve kereviz yaprağını koyun ve su ile doldurun, kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başladığında altını kapatın. Tavuk göğsünü suyun içine yerleştirin. 10 – 15 dk kadar bekletin. Sudan çıkardığınızda kağıt havlu üzerine alın. Dilimleyerek sos ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.