Maydanoz Soslu Tavuk

Hazırlanma Süresi

40 Dakika

Kişi Sayısı

5 kişiliktir.

Kullanılan Malzemeler

4 adet tavuk bifteği
3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı Ravika zeytinyağı
1 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı nişasta
2 adet patates
Tuz

Hazırlanma Şekli

Ön hazırlık olarak 4 adet tavuk bifteğini tuzlayın. Daha sonra 3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanozu bir tatlı kaşığı hardalla karıştırın. Hazırladığınız bu sosu tavuk bifteklerine sürün. Biftekleri rulo yapın ve kürdanla tutturun. Teflon tavada bir tatlı kaşığı Ravika zeytinyağını kızdırıp, biftek rulolarını çevirerek kızartın.
Bir su bardağı tavuk suyunu ekleyip, 15 dakika pişirin. Bir tatlı kaşığı nişastayı soğuk suda eritip, tencereye ilave edin ve birkaç dakika daha pişirin. Tavuk bifteklerini haşlanmış patates ile servis edin.