Köfteli Çılbır

Hazırlanma Süresi

40 Dakika

Kişi Sayısı

5 kişiliktir.

Kullanılan Malzemeler

125 g Keskinoğlu piliç kıyma
2 adet rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet Keskinoğlu yumurta (köftenin içine koymak için)
3 adet Keskinoğlu yumurta (yemeğin üzerine koymak için)
2 dilim bayat ekmek içi
2 çorba kaşığı Ravika zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı nane

Hazırlanma Şekli

Soğanları rendeleyip bir tencerede 2 kaşık Ravika zeytinyağı ile soteleyin. İçine 1 çay bardağı su koyun. Soğanlar suyunu çekene kadar pişirin. Diğer bir kaba kıymayı, tuzu, karabiberi, soğan rendesini, ufalanmış ekmek içini ve bir yumurtayı koyarak yoğurun. Büyükçe yuvarlak köfteler yapın. Hazırladığınız köfteleri una bulayıp yağda kızartın ve soğanların üzerine dizin. Bir kapta 3 yumurtayı iyice çırpın. 1 çorba kaşığı sirke ilave edin. Soğanlı köftelerin üzerine dökün. Kapağı kapatın. Kısık ateşte yumurtaların beyazı katılaşıncaya kadar pişirin. Üzerine kuru nane serpin servis edin.