İç Pilav İle Doldurulmuş Bütün Tavuk

Hazırlanma Süresi

50 dakika

Kişi Sayısı

4 kişiliktir.

Kullanılan Malzemeler

1 su bardağı baldo pirinç
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı kuru üzüm
2 adet kuru kayısı
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz karanfil
1 çay kaşığı toz yenibahar
1 adet kuru soğan
3 dal dereotu
3 dal taze nane
1 kutu Keskinoğlu Tavuk Suyu
1 yemek kaşığı çam fıstığı
Tuz, karabiber
Ravika Zeytinyağı
1 çay kaşığı paprika
½ adet limon suyu
½ adet portakal suyu

Hazırlanma Şekli

Soğanı julyen doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Çam fıstıklarınıve yıkanmış pirinci ekleyip, kavurun.Tüm baharatları, kuru meyveleri, tuz ve karabiberi ilave edin. Tavuk suyunu ekleyin ve pişirin. Pişen pilavı tavuğun içini doldurmak üzere kenara alın. Paprika, limon suyu, portakal suyu, tuz ve karabiberi bir kasenin içinde karıştırın. Tavuğun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin. Daha sonra, üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 180 derecelik fırında bir saat pişirin. Tavuk piştikten sonra pilavı içerisine doldurup, servis edin.