Güveçte Yufkalı Tavuk

Hazırlanma Süresi

35 Dakika

Kişi Sayısı

4 kişiliktir.

Kullanılan Malzemeler

2 adet yufka
1 adet Keskinoğlu  tavuk göğsü
5 dilim Keskinoğlu  jambon
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1'er çay kaşığı tuz, karabiber
1 adet Keskinoğlu yumurta sarısı

Hazırlanma Şekli

2 adet yufkayı üst üste koyun ve bir yemek tabağı çapında 4 adet yuvarlak şekilde kesin. Diğer tarafta tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp çok az sıvıyağ ile kavurun. Jambonları ince şeritler halinde dilin ve kavurmakta olduğunuz tavuklara ilave edin. Birlikte 2-3 dakika daha pişirin. Ayrı bir tencerede tereyağı ve 1 çorba kaşığı unu hafifçe kavurun. Üzerine süt ilave ederek hızlı hızlı karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Hazırladığınız beşamel sosun içerisine, tavuk ve jambonlu malzemeyi ilave edip karıştırın. 4 adet küçük toprak güveci yağlayın. Komposto kâsesine yuvarlak şekildeki yufkaları, kenarları dışarda kalacak şekilde yerleştirin. İçine beşamelli tavuk ve jambonlu malzemeyi doldurun. Yufkaların kenarlarını içe doğru kapadıktan sonra kâseyi ters çevirerek güveç kabına yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından aldıktan sonra sıcak olarak servis edin.