Güveçte Tavuk

Hazırlanma Süresi
30 Dakika

 

Kişi Sayısı
4 Kişiliktir.

 

Kullanılan Malzemeler

  • 1 adet Keskinoğlu Tavuk But (kemiksiz)
  • 5 adet arpacık soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 3 adet cherry domates
  • 1 dal taze kekik
  • 1 adet Keskinoğlu Tavuk Suyu
  • 50 g kültür mantarı
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı Ravika zeytinyağı

 

Hazırlanma Şekli
Tavuk butlarını küp şeklinde doğrayın. Mantarları dörde, cherry domatesleri ortada ikiye bölün. Çarliston biberleri küp şeklinde doğrayın. Derin bir kabın içinde tüm malzemeleri, ayıklanmış kekik yaprakları, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Hazırladığınız malzemeleri güveç kabın içine yerleştirin ve tavuk suyunu ilave edin. İlk on dakika önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Daha sonra alüminyum folyo ile üzerini kapatarak 20 dk daha fırında pişirin ve servis edin.

Afiyet olsun.