Fırında Gevrek Tavuk

Hazırlanma Süresi

35 Dakika

Kişi Sayısı

4 kişiliktir.

Kullanılan Malzemeler

4 adet Keskinoğlu tavuk göğsü
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı kekik
1 adet soğan
Yarım su bardağı taze ekmek içi

Hazırlanma Şekli

Tavuk etlerini yağlanmış fırın tepsisine koyun. Bir kapta 1 çorba kaşığı sıvıyağı, 1 çorba kaşığı limon suyunu, karabiberi, tuz, 1 çorba kaşığı kekiği ve rendelenmiş soğanı iyice karıştırın. Bu karışımı tepsideki tavukların üzerine döktükten sonra ufalanmış ekmek içlerini tavuk etlerinin üzerine serpin. Ekmek içlerinin düşmemesi içim el yardımı ile tavukların üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırına tepsiyi yerleştirin. Yaklaşık 1 saat pişirdikten sonra sıcak olarak da servis edin.